skip to Main Content

Van hoefsmid tot exclusieve siersmederij

In de jaren dertig begon de heer Van Rooijen in Lisse als hoefsmid. Maar dit beroep stond op de lijst der bedreigde ambachten – dus besloot Van Rooijen in 1961 om de hoefsmederij vaarwel te zeggen en zich volledig te richten op het maken en plaatsen van hekwerken. Inmiddels staat de derde generatie van de familie Van Rooijen aan het roer.

Van Lisse naar Voorhout

Sinds 1987 is Van Rooijen gevestigd op de ´s-Gravendamseweg in Voorhout – na diverse verhuizingen in Lisse. In 2003 is flink uitgebreid met kantoren, een showroom en productiehal. En ook het personeelbestand groeit hierin mee. Een team van 20 professionals werkt nu dagelijks aan het adviseren, tekenen, produceren en monteren van hekwerken en poorten.

Door blaasbalg en door vuur
Verwerkt men ijzer en staal
Het is van lange duur
Dat weet men allemaal
Maar om te maken en te weten
Daarin verstaat de kunst
En wie er iets van node heeft
Verzoek ik om de gunst.

Duurzaam ondernemen

Alle activiteiten en werkzaamheden binnen Van Rooijen richten zich op het beheersen en terugdringen van milieubelasting. Samen met onze leveranciers en partners zoeken wij continue naar maatschappelijke en duurzame oplossingen voor onze producten. Dit bewijst ook de certificaten die wij als bedrijf hebben. Ook lassen wij met zelf opgewekte energie van de zonnepanelen op ons dak.